Seminar „Sport in PROPHYLAXIS“ - Socijalna inkluzija kroz sport u okviru međunarodnog projekta „Sport 4 All“ Štampa
Vesti i događaji
utorak, 16 oktobar 2018 11:55
Uvećaj +

 

Seminar „Sport in PROPHYLAXIS“ - Socijalna inkluzija kroz sport
u okviru međunarodnog projekta „Sport 4 All“

 

Univerzitet u Beogradu – Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u tekućoj kalendarskoj godini učestvuje u realizaciji međunarodnog projekta Sport4All“. Projekat „Sport4All“ razvijen je u okviru programa Erasmus + Sport, koji su finansirani od strane Evropske unije. Cilj projekta je socijalna integracija i borba protiv socijalne isključenosti, uključenjem u fizičko vežbanje i sport mladih osoba oba pola, a naročito onih koji pripadaju marginalizovanim socijalnim grupama.

U okviru projektnih aktivnosti na Fakultetu je 11.10., održan seminar pod nazivom „Sport in PROPHYLAXIS" - Socijalna inkluzija kroz sport, čiji je cilj bilo podizanje svesti i edukacija o potrebi i mogućnostima socijalne inkluzije marginalizovanih socijalnih grupa, sa posebnim osvrtom na mesto i ulogu studenata i profesora FSFV u ovom procesu. Predavači na seminaru su bili profesori uključeni u projekat, kao i prof. fiz. kul. Anđelka Branković, predsednik Sportskog kluba Singidunum za osobe sa posebnim potrebama. U radu seminara aktivno su učestvovali studenti TiT rekreacije, kao i studenti MAS i DAS uključeni u projekat.

Na kraju seminara potpisan je Sporazum o saradnji između FSFV i S.K. Singidunum, koji omogućava da Fakultet obezbedi Klubu korišćenje sale i pomoć studenata u realizaciji treninga, čime se stvaraju bolji uslovi za vežbanje osoba sa posebnim potrebama.

Program:

  1. prof. dr Stanimir Stojiljković – Predstavljanje projekta Sport 4 All;
  2. prof. dr Ana Orlić – Socijalna inkluzija kroz sport;
  3. Projekcija filma: „Special Olympics“;
  4. prof. fiz. kul. Andjelka Branković: Inkluzija za sve;
  5. prof. dr Ivana Milanović: Predstavljanje rezultata istraživanja u okviru projekta Sport 4 All;
  6. Radionica: Kreiranje programa namenjenih socijalnoj inkluziji kroz sport. Moderatori – studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu: Milica Simić, Ljubica Papić, Aleksandar Stanković, Mladen Stanković;
  7. prof. dr Stanimir Stojiljković – Završna reč.

 

arrow Slike sa održanog seminara 11.10.2018:

Uvećaj +
Uvećaj +
Uvećaj +
Uvećaj +
Uvećaj +
Uvećaj +
Uvećaj +

 

 Povratak na početnu stranuVesti i događaji“