Семинар „Sport in PROPHYLAXIS“ - Социјална инклузија кроз спорт у оквиру међународног пројекта „Sport 4 All“ Штампа
Вести и догађаји
уторак, 16 октобар 2018 11:55
Увећај +

 

Семинар „Sport in PROPHYLAXIS“ - Социјална инклузија кроз спорт
у оквиру међународног пројекта „Sport 4 All“

 

Универзитет у Београду – Факултет спорта и физичког васпитања у текућој календарској години учествује у реализацији међународног пројекта Sport4Аll“. Пројекат „Sport4Аll“ развијен је у оквиру програма Ерасмус + Спорт, који су финансирани од стране Европске уније. Циљ пројекта је социјална интеграција и борба против социјалне искључености, укључењем у физичко вежбање и спорт младих особа оба пола, а нарочито оних који припадају маргинализованим социјалним групама.

У оквиру пројектних активности на Факултету је 11.10., одржан семинар под називом „Sport in PROPHYLAXIS" - Социјална инклузија кроз спорт, чији је циљ било подизање свести и едукација о потреби и могућностима социјалне инклузије маргинализованих социјалних група, са посебним освртом на место и улогу студената и професора ФСФВ у овом процесу. Предавачи на семинару су били професори укључени у пројекат, као и проф. физ. кул. Анђелка Бранковић, председник Спортског клуба Сингидунум за особе са посебним потребама. У раду семинара активно су учествовали студенти ТиТ рекреације, као и студенти МАС и ДАС укључени у пројекат.

На крају семинара потписан је Споразум о сарадњи између ФСФВ и С.К. Сингидунум, који омогућава да Факултет обезбеди Клубу коришћење сале и помоћ студената у реализацији тренинга, чиме се стварају бољи услови за вежбање особа са посебним потребама.

Програм:

  1. проф. др Станимир Стојиљковић – Представљање пројекта Sport 4 All;
  2. проф. др Ана Орлић – Социјална инклузија кроз спорт;
  3. Пројекција филма: „Special Olympics“;
  4. проф. физ. кул. Андјелка Бранковић: Инклузија за све;
  5. проф. др Ивана Милановић: Представљање резултата истраживања у оквиру пројекта Sport 4 All;
  6. Радионица: Креирање програма намењених социјалној инклузији кроз спорт. Модератори – студенти Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду: Милица Симић, Љубица Папић, Александар Станковић, Младен Станковић;
  7. проф. др Станимир Стојиљковић – Завршна реч.

 

arrow Слике са одржаног семинара 11.10.2018:

Увећај +
Увећај +
Увећај +
Увећај +
Увећај +
Увећај +
Увећај +

 

 Повратак на почетну странуВести и догађаји“