Београдска Бициклијада Штампа
Вести и догађаји
петак, 18 мај 2018 19:37

Увећај +

Београдска бициклијада је једна од најпознатијих спортско-рекреативних манифестација града Београда, која је започета пре више од 35 година у организацији „Илустроване политике“ и бициклистичких радника Београда. Сваког маја се Асоцијације „Спорт за све“ Београда а под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину града Београда, уз подршку Агенције за безбедност саобраћаја, организује се ова манифстација која доприноси популаризацији бициклизма и рекреативног спорта уопште, а уз подршку ЈП Ада Циганлија.

Организатори Београдске Бициклијаде желе да овом манифестацијом упуте неколико вредних порука:

  • Бициклом до здравља - важност редовне физицке рекреације кроз рекреативни бициклизам као промоција активног и здравог живота;
  • Бициклом до посла – по узору на многе европске престонице;
  • Еколошка димензија рекреативног бициклизма;
  • „Беоцикл“ као туристичка промоција Београда;
  • Здрави и безбедни на бициклу.

Београдска бициклијада стартује са Трга Републике, Македонском, Дечанском, Теразијски тунел, Бранковом, преко Бранковог моста, Булевар Михајла Пупина, Кружни ток, Омладинских бригаде, Јурија Гагарина, скретање удесно ка мосту на Ади, Мост на Ади, Радничка, десно ка улаз на Аду Циганлију, кружни ток скретање лево до централних спортских игралишта.

На Ади Циганлији се организује музичко забавни програм, уз доделу награда спонзора и организатора.

Ове године су са нама наши стари пријатељи Capriolo bicikli, Čigota, Renault, Agencija tara tours, Cargo partner, Градски центар за физичку културу и Скијалишта Србије.

Фото галерија - www.facebook.com

 

 Повратак на почетну страну „Вести и догађаји“