Јавни позив у оквиру пројекта „Локални развој отпоран на климатске промене“ Штампа
Вести и догађаји
среда, 10 јануар 2018 13:19

Jавни позив у оквиру пројекта „Локални развој отпоран на климатске промене“

Програм Уједињених нација за развој (UNDP), у сарадњи са Министарством заштите животне средине, уз финансијска средства Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ) објавио је 22. новембра 2017.г. јавни позив у оквиру пројекта „Локални развој отпоран на климатске промене“. Јавни позив је објављен за оба изазова: Изазов отворених података и Изазов за иновативна решења.

Привредна комора Зелених Србије и Технолошко-металуршки факултет, у сарадњи са Министарством заштите животне средине и Програмом Уједињених нација за развој, позивају Вас да присуствујете представљању јавног позива за Изазов за иновативна решења – ИНФО ДАН, који се одржава 12. јануара 2018.године, у свечаној сали Технолошко – металуршког факултета, Карнегијева 4, Београд, са почетком у 11 часова.

Изазов за иновативна решења позива на предлагање решења за смањење емисија гасова са ефектом стаклене баште (GHG) које се емитују у процесу пружања и коришћења различитих јавних комуналних услуга, уз истовремени допринос друштвеном, економском и еколошком одрживом развоју.

На Изазов за иновативна решења могу да се пријаве јединице локалне самоуправе, јавна и приватна предузеће, научно истраживачке институције, организације цивилног друштва и физичка лица. Сви подносиоци пријаве морају да буду регистровани у Републици Србији, у складу са националним прописима, односно да имају пребивалиште на територије Републике Србије.

На основу финансијског плана и укупног износа средстава потребних за имплементацију, пројекти су подељени на три категорије:

  • мали пројекти (до 100.000 УСД) / појединачни грантови по пројекту до 50.000 УСД ;
  • средњи пројекти (до 1 милион УСД) / појединачни грантови по пројекту до 100.000 УСД;
  • велики пројекти (чија је инвестициона вредност већа од 1 милион УСД) / појединачни грантови по пројекту до 200.000 УСД.

Министарство заштите животне средине и УНДП ће успоставити "инкубатор пројекта" за подршку и пружање техничке помоћи онима који планирају да одговоре на изазове дефинисане пројектом и учесницима пројекта. Инкубатор ће постати оперативан у другој фази реализације пројекта (концептуализацији) и помоћи ће пројектним партнерима током фазе концептуализације и имплементације пројекта.

Рок за подношење пројектних идеја у оквиру Изазова за иновативна решења је 31.01.2018.г.


arrow Више информација можете пронаћи на сајту: inovacije.klimatskepromene.rs

Увећај слику ...

 

 Повратак на почетну страну  „Вести и догађаји“