Позив на семинар „ФИЗИЧКО ВЕЖБАЊЕ И ПЛИВАЊЕ ДЕЦЕ СА ОШТЕЋЕНИМ ВИДОМ“ примери добре праксе Штампа
Вести и догађаји
четвртак, 14 децембар 2017 14:21

Асоцијација адаптивног пливања Србије - АДАПТС уз помоћ Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу - ФСФВ и ГО Пантелеј Ниш и у сарадњи са Савезом слепих Србије, Националним спортским савезом слепих и слабовидих, Параолимпијским комитетом Србије, Пливачким савезом Србије и Српским пливачким савезом за особе са инвалидитетом, по шести пут организује семинар из адаптивног пливања и адаптивног физичког вежбања уопште. Овога пута ће садржаји семинара бити намењени пливачким тренерима, наставницима физичког васпитања, специјалним едукаторима и рехабилитаторима и физиотерапеутима, како би усвојили нова знања из обуке физичког вежбања и пливања деце са оштећењем вида. Једнодневни семинар се састоји из теоретских предавања и интерактивне трибине.

Предавачи и учесници дебате ће бити ауторитети из физичког вежбања и пливања особа са оштећењем вида, као и успешни спортисти и тренери: Данијел Дејли (Белгија), Александра Грбовић, Иван Поповић, Петар Врањковић, Милош Грлица, Милан Петровић, Стефан Стевановић, Марија Милановић и Душан Галовић (сви из Србије).

Циљ семинара је едукација професора спорта и физичког васпитања, пливачких тренера, специјалних едукатора и рехабилитатора, физиотерапеута, психолога, родитеља, персоналних асистената и свих оних који желе да се усаврше и побољшају своје знање из ове области. На крају похађаног семинара се добија сертификат. Семинар ће се одржати у Нишу 15.12.2017. године у Великој сали Универзитета у Нишу (Универзитетски трг 1, 18000 Ниш).

Студенти мастер и докторских академских студија Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу имају обавезу да похађају овај семинар. Пливачки савез Србије признаје овај семинар за лиценцирање пливачких тренера.

 

 Повратак на почетну странуВести и догађаји“